Van Rijn leidt economische missie ouderenzorg naar China

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) leidt van 25 oktober tot en met 28 oktober 2016 een economische missie naar China. De Nederlandse delegatie bestaat uit een kleine 20 bedrijven en kennisinstituten die zich bezighouden met de thema’s ouderenzorg, vitaliteit & mobiliteit. De economische missie bezoekt Shanghai, Beijing en Guangzhou.

Van Rijn: “Internationaal gezien staat onze zorg voor ouderen hoog aangeschreven. Ook vanuit China – met een snel vergrijzende bevolking – wordt met belangstelling gekeken naar hoe wij dat in Nederland hebben georganiseerd. Dat is de aanleiding geweest om deze missie te organiseren. Ik zie er naar uit om samen met de meereizende bedrijven en kennisinstituten in China iets te vertellen over onze ervaringen en de dagelijks praktijk. En tegelijkertijd weet ik ook zeker dat wij op onze beurt zullen leren van onze Chinese gastheren en –vrouwen.”

Samenwerking tussen China en Nederland
Staatssecretaris Van Rijn zal tijdens zijn verblijf in China onder andere bezoeken brengen aan Chinese zorginstellingen, seminars over ouderzorg toespreken en zijn Chinese collega bewindspersonen ontmoeten over samenwerking tussen China en Nederland.

Ouderenzorg in China
De Chinese gezondheidszorg en markt zijn onderhevig aan snelle veranderingen en sterke groei. Voor het land met de meeste inwoners ter wereld is omgaan met de snelle vergrijzing van haar inwoners een van de grootste uitdagingen in de komende jaren. Om die ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden, kijkt China over de grens naar kennis en oplossingen op het gebied van langdurige zorg, e-health, thuiszorg, revalidatiezorg en medische apparatuur en hulpmiddelen.