Oud-zorgverleners schieten te hulp

medewerkers ouderenzorg

Er is extra hulp nodig in de ouderen- en ziekenhuiszorg in de Nederlandse ziekenhuizen. Daarom hebben twee grote organisaties een oproep geplaatst aan oud-zorgverleners die een BIG-registratie hebben, of al ervaring hebben in een ziekenhuis, of als ziekenverzorger heeft gewerkt. Senior Service meldt dat daar binnen vijf dagen vijftig medewerkers op hebben gereageerd.

Senior Service, de oudste en grootste thuishulporganisatie van Nederland en Jeeves, een landelijke organisatie die gastvrijheid verzorgt in ziekenhuizen, meldden dat de vijftig medewerkers de volgende dag al werden aangeboden bij zeventig Nederlandse ziekenhuizen: “Het is prachtig dat zoveel mensen reageren en willen helpen. Wij zullen deze oproep de komende weken blijven herhalen en gaan door zo lang het nodig is”, aldus Floris Vervat, directeur van beide organisaties.

Nadat Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, vorige week op de radio een oproep deed aan iedereen met ziekenhuiservaring om zich te melden kwam het aanbod al snel.

Bron: nationalezorggids.nl