Ouderen proberen groenten uit 3D-printer

Gepureerde groenten uit de 3D-printer: erg lekker klinkt dit niet. Toch is het voor ouderen die niet goed meer kunnen slikken, wel een goed idee. De groente is namelijk gewoon natuurlijk, maar wordt door de 3D-printer herkenbaar op het bordje gepresenteerd. In verpleeghuis Ter Reede kregen ouderen een bijzondere maaltijd op hun bord. Ze kregen namelijk gepureerde broccoli en bloemkool, maar weer herkenbaar gemaakt als deze groenten.

Mensen met slikproblemen moeten gepureerd voedsel eten. Vaak ziet dit er niet heel smakelijk uit, waardoor sommige ouderen minder eten binnenkrijgen. Daardoor verzwakken ze sneller en raken ze soms zelfs ondervoed. Door gepureerd eten er via een 3D-printer mooi en herkenbaar uit te laten zien, hoopt zorgorganisatie WVO Zorg ervoor te zorgen dat ouderen meer gaan eten.

De 3D-groentes staan straks niet alleen in Ter Reede op het menu, maar op alle locaties van WVO Zorg. Daarbij gaat de instelling onderzoeken of ouderen inderdaad meer gaan eten als het eten er aantrekkelijker uitziet. WVO werkt hiervoor samen met Budelfood, Gastronology en Wageningen Universiteit.

Bron: AD.nl