Finalisten Nationale HR Zorg Award 2024 bekend

De vijf zorgorganisaties die kans maken op de Nationale HR Zorg Award 2024 zijn deze week door de jury bepaald. Genomineerd zijn: De Wever, GGZ Oost Brabant, Lelie zorggroep, tanteLouise en Vitalis. Uit meer dan 40 inzendingen werden de projecten van deze vijf organisaties gekozen vanwege hun creatieve ‘out of the box’ oplossing voor omgaan met de arbeidsmarktkrapte.

De HR Zorg Award, een initiatief van FWG Progressional People, is dit jaar op zoek naar zorgorganisaties die kunnen omdenken over de arbeidsmarktkrapte, anders kijken én doen, en een andere weg durven te bewandelen om de zorg draaiend te houden.

Omdenken

De inzendingen zijn beoordeeld op oplossingsgerichtheid, creativiteit, levensvatbaarheid en concrete resultaten. Juryvoorzitter Evelyn Finnema: “We zijn enorm geïnspireerd door alle ingestuurde projecten. Mooi om te zien hoeveel oplossingen er in de zorg worden bedacht om de arbeidsmarktkrapte te lijf te gaan. Opvallend waren, net als voorgaande jaren, de vele mooie initiatieven uit de VVT, een branche die qua innovatie duidelijk voorop loopt.”

Het thema was dit jaar omdenken. Hoewel er veel mooie oplossingen bij zaten, viel het de jury op dat deze niet altijd even ‘out of the box’ waren. Finnema: “Bij het selecteren van de finalisten hebben we bewust gezocht naar de écht vernieuwende projecten, organisaties die het anders durven doen.”

De jury

De vakjury bestond dit jaar, behalve Evelyn Finnema, uit Marita Bossers (Planetree), Elise Merlijn (FNV), Bert Roelofs (Rivas) en Babet Hendriks (namens de winnaar van vorig jaar, KwadrantGroep). Zij werden ondersteund door een selectiecommissie bestaande uit Anouk ten Arve (PGGM&CO), Monique Veld (Transvorm) en Jan Jaap Ensing (Aafje).

HR-event voor de zorg

De winnaar van de Nationale HR Zorg Award wordt op 4 juni aanstaande bekend gemaakt tijdens het HR-event voor de zorg, IMAGINE, georganiseerd door FWG Progressional People en kosteloos toegankelijk voor relaties van FWG. Naast de vakjuryprijs zal dan ook een publiekswinnaar worden gekozen en een eervolle vermelding uitgereikt. Voor meer informatie en aanmelden zie www.fwg.nl/hr-event.   

Kijk voor meer informatie over de Nationale HR Zorg Award op www.hrzorgaward.nl.

Over FWG Progressional People

FWG Progressional People is het advies- en onderzoeksbureau dat zorgorganisaties helpt bij vraagstukken rondom het werken in de zorg. Een van de krachten onder de dienstverlening is het doorlopende onderzoek naar trends en ontwikkelingen in de zorg, waardoor wij alles weten over het werken in de zorg, nu en in de toekomst.