Boosterprik beschermt ouderen ten minste 3 maanden

Is jouw client 65 jaar of ouder en geboosterd? Als hij of zij de Omikron-variant van het coronavirus krijgt, blijft diegene zeker drie maanden beschermd tegen ziekenhuisopname. Ouderen zijn tot drie maanden na hun boosterprik voor 88 procent beschermd tegen ziekenhuisopname door Omikron. Daarna zijn ze steeds minder beschermd meldt BNR.

Uit onderzoek van de Britse gezondheidsdienst UKHSA blijkt dat de boosterprik werkt. Eén dosis van een vaccin vermindert het risico op ziekenhuisopname met 52 procent. Die bescherming wordt door de tweede dosis verhoogd naar 72 procent. Twee weken na de derde dosis was de bescherming tegen ziekenhuisopname opgelopen tot 88 procent. De analyse toont aan dat je tot acht keer meer kans hebt om in het ziekenhuis te belanden als gevolg van Covid-19 als je niet gevaccineerd bent.

Een tweede studie, uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Cambridge, bevestigde dat het risico om op de Spoedeisende Hulp of in het ziekenhuis te belanden met een omikron-besmetting ongeveer de helft was van dat van de oudere Delta-variant.

Bron: BNR