Valpreventieweek 2018

valpreventie week 2018

Van 1 t/m 7 oktober is de jaarlijkse valpreventieweek. In deze week vraagt VeiligheidNL samen met partners extra aandacht voor valpreventie en vitaal ouder worden. Professionals mogen graag meehelpen om activiteiten te organiseren om ouderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met valpreventie.

Speciaal voor de valpreventieweek hebben VeiligheidNL, KBO-PCOB, KNMP, Nationaal Ouderen Fonds, KNGF, Rode Kruis en Buurtzorg het spel DobbelFit ontwikkeld. Uiteraard hebben ouderen zelf hier ook aan meegewerkt. Dit kennis- en actiespel maakt ouderen op een leuke manier bewust dat zij veel kunnen doen om de kans op een val te verkleinen. In teamverband beantwoorden ouderen kennisvragen en doen beweeg-opdrachten. Samen lachen en bewegen staat voorop! Dit spel kunnen professionals maar ook vrijwilligers inzetten tijdens de valpreventieweek.

Op de site van VeiligheidNL staat een Toolkit voor de valpreventieweek die gebruikt mag worden bij de activiteiten. Professionals die hun organisatie en activiteiten in de schijnwerpers willen zetten kunnen zich inschrijven voor de Valpreventie Award. Hiermee genereer je niet alleen extra bekendheid, maar maak je ook kans op een geldprijs van €500,-.

Bron en meer informatie: veiligheid.nl/valpreventie