Koning bezoekt workshops over thuiszorg

Koning Willem-Alexander was afgelopen maand bij een bijeenkomst voor bewonerscollectieven in Driebergen-Rijsenburg. Daar woonde hij onder meer workshops bij over over de organisatie van thuiszorg en het realiseren van kleinschalige woonvoorzieningen voor ouderen.

De aanwezige bewonerscollectieven focussen zich op welzijn, wonen en zorg. Zo zetten ze zich in voor een goede band tussen bewoners onderling en met zorgaanbieders in de wijk. De clubs zijn aangesloten bij het landelijke netwerk Nederland Zorgt Voor Elkaar.

De initiatiefnemers uit het hele land deelden ervaringen over hun werk. Zo werd de koning bijgepraat wat werknemers en bewoners in de weg zit. Naast de presentaties waren er ook workshops, waarvan de koning er twee bijwoonde.

Willem-Alexander besteedt wel vaker aandacht aan collectieve burgerinitiatieven. Zo bracht hij in 2018 nog werkbezoeken aan Amsterdam, Hilvarenbeek, Kloosterburen en Wageningen waar hij met bewonerscollectieven sprak over de leefbaarheid van de omgevingen.

Bron: Vorsten.nl